Predstavnice kontakt točke Europa za građane 2014-2020 sudjelovale na inicijalnoj radionici za nacionalne kontakt točke o sinergiji ESI fondova i Programa Unije

Maja Tomičić i Željka Markulin iz Ureda za udruge Vlade RH sudjelovale su na radionici nacionalnih kontakt točaka programa Unije na temu uspostave sinergije Europskih strukturnih i investicijskih (ESIF) fondova (s naglaskom na Operativni program konkurentnost i kohezija) i Programa Unije, koja se održala od 16.-17. travnja 2018. godine, u Opatiji i Rijeci, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Cilj radionice je bio uspostaviti komunikaciju i razmjenu informacija između predstavnika svih kontakt točaka, kao i ojačati njihove kapacitete, kako bi još kvalitetnije prenosili informacije o mogućnostima financiranja projekata prema zainteresiranim ciljanim skupinama.

Prvi dan radionice sadržavao je stručna predavanja vezana za strukturu i povezivanje ESI fondova i Programa Unije, jačanje kapaciteta kontakt točki i koordinacijskog tijela u RH za Programe Unije, s naglaskom na komuniciranje sadržaja vezanih za Programe unije i ESI fondova te promidžbu istih putem dostupnih online alata i društvenih mreža.

Drugog dana radionice održani su terenski posjeti  primjerima dobre prakse tj. uspješno provedenim projektima iz ESI fondova i Programa unije. Prvi posjet bio je projektu Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci- Faza I, korisnika Sveučilište u Rijeci, financiranog iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, dok je drugi posjet bio kod korisnika Grad Rijeka koji je uspješno proveo projekt MySMARTLife, sufinanciran iz Programa Unije – Obzor 2020.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider