Online radionica regionalnog umrežavanja „Connecting Neighbors 2020“

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, kao nacionalna kontakt točka programa Europa za građane u Republici Hrvatskoj, poziva organizacije civilnog društva, jedinice lokalne samouprave i predstavnike kulturnih, obrazovnih i znanstvenih institucija s područja Republike Hrvatske da se prijave za sudjelovanje na online radionici regionalnog umrežavanja „Connecting Neighbors 2020“, koju Ured za udruge organizira u suradnji s kontakt točkama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Radionica će se održati online 22. i 23. srpnja 2020. godine putem MS TEAMS platforme. Program radionice možete preuzeti ovdje.

Cilј radionice je upoznati sudionike s mogućnostima Programa Europa za građane te promovirati i potaknuti regionalni pristup u rješavanju zajedničkih problema kao jedan od važnih instrumenata za jačanje suradnje. Sudionici će na radionici imati priliku predstaviti svoju organizaciju i svoju potencijalnu projektnu ideju te uspostaviti partnerstva kako bi nakon radionice nastavili zajednički rad na razvoju projektnih ideja.

Zainteresirani se trebaju prijaviti najkasnije do ponedjelјka 20. srpnja 2020. godine u 12:00, popunjavanjem prijavnog obrasca.

Ured za udruge odabrat će najviše 10-15 sudionika za aktivno sudjelovanje na radionici, koji će tokom 21. srpnja na adresu elektroničke pošte primiti poziv na sastanak („meeting request“) s poveznicom za pristup radionici putem platforme MS Teams.

Predstavnici organizacija koji neće biti izabrani za sudjelovanje imat će mogućnost naknadno pogledati snimku radionice, potencijalno se umrežiti s odgovarajućim organizacijama i popuniti obrazac za traženje partnera koji ćemo distribuirati širom EU-a.

Glavni prioriteti Programa Europa za građane su pridonijeti boljem razumijevanju Unije, njezine povijesti i različitosti te promicati europsko građanstvo i unaprijediti građansko i demokratsko sudjelovanje na razini Unije. Posebni prioriteti programa su podizanje svijesti u pogledu sjećanja, zajedničke povijesti i vrijednosti te ciljeva Unije kojima se promiču mir, njezine vrijednosti i dobrobit njezinih naroda poticanjem rasprava, promišljanja i razvoja mreža. Poseban naglasak je na poticanju demokratskog i građanskog sudjelovanja na razini Unije, razvojem građanskog razumijevanja postupka donošenja politika Unije i promicanje društvenog i međukulturalnog angažmana i volontiranja na razini Unije. Više o samom programu možete saznati na http://euzagradane.hr/