Još jedna uspješna suradnja Deska Kreativne Europe – Kultura i kontakt točke Europe za građane 2014-2020 – Kreativni građani u projektima kulturne baštine

Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH i Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture organizirali su online događanje pod nazivom Kreativni građani u projektima kulturne baštine. Riječ je o susretu koji se održanoj u petak, 16. listopada 2020. godine u 10 sati. Tijekom sat i pol, 110 sudionika je imalo priliku promisliti na koji način se baštinske teme potiču, plasiraju i promiču na europskoj razini. Uvodno su predstavnice Europske komisije Anne Grady i Jutta Köening Georgiades, zadužene za programe Kreativna Europa i Europa za građane dale uvid u razmišljanja i diskusije koje se vode na razini Europe vezano uz ulogu zajedničke europske baštine i način na koji će zaštita baštine biti prisutna u Programima u novom financijskom razdoblju. Sudionici su dobili pregled zanimljivih projekata koji su tematizirali baštinu, a podržani su iz programa Europa za građane i Kreativna Europa. Poveznica projekata o kojima je bilo riječ je baština, dok se u provedbi ta tema oslanjala na različite djelatnosti i izričaje: od kulturno-umjetničkog, preko društvenog do političkog konteksta.

Kao zanimljivost na kraju samog događanja, posebno za tu priliku bilo je organizirano virtualno vođenje kroz Muzej vučedolske kulture, kako bi svi sudionici mogli iz prve ruke iskusiti neke od zanimljivih sadržaja koje taj predivan muzej na samom istoku Republike Hrvatske nudi i na koji način promovira baštinske sadržaje.

Cilj ovog susreta bilo je informiranje o mogućnostima financiranja, promišljanju projektnih ideja te umrežavanje organizacija koje se bave spomenutim temama. Više informacija o programima, možete pronaći na sljedećim web stranicama: euzagradane.hr  i deskkultura.hr.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider