Baština i sjećanje – uloga Europe

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija i Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH organiziraju online događanje na temu zajedničke europske baštine.

Zajednička europska baština točka je civilizacijskog i kulturološkog spajanja svih građana na području Europe.  Njena važnost istaknuta je u Novom strateškom programu EU-a za razdoblje 2019.–2024. i navedena kao prioritet u planu rada za kulturu za razdoblje 2019.–2022. Na kraju ovog programskog razdoblja, a ususret novom ciklusu, nastavku programa Kreativna Europa i uspostave novog programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti, nasljednika programa Europa za građane, Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija i Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH organiziraju online događanje – okrugli stol koji će se održati u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine u 11:00 pod nazivom Baština i sjećanje – uloga Europe.

Na okruglom stolu sudjelovat će eksperti iz različitih institucija koji su svoje djelovanje usmjerili na područje kulturne baštine:  Anuška Deranja Crnokić – Ministarstvo kulture i medija, Koraljka Vlajo – Muzej za umjetnost i obrt, Boris Stamenić – Centar za suočavanje s prošlošću – Documenta. Cilj događanja je potaknuti diskusiju o tome na koji način je moguće osigurati dovoljnu razinu održivosti, zaštite i društveno odgovornih pristupa i inovacija kako bi se očuvala europska baština.  Moderatorice događanja su Željka Markulin iz Kontakt točke Europe za građane 2014 – 2020, Vlada RH – Ured za udruge i Anera Stopfer iz Deska Kreativne Europe – ured Kultura, Ministarstvo kulture i medija. Tijekom jednosatne diskusije, gosti će podijeliti svoja iskustva o provedbi projekata koji su podržani od strane Europske unije i propitati na koji način je naša zajednička europska baština stavljena u fokus kroz programe Europa za građane i Kreativna Europa.

Online diskusija održat će se putem ZOOM platforme. Za sudjelovanje na događanju potrebna je prijava, budući da je broj sudionika ograničen.

PRIJAVA

Više informacija o Programima potražite na web stranicama Deska Kultura i kontakt točke Europa za građane