Aktivni građani- temeljna vrijednost Europske unije- najava završne konferencije programa Europa za građane 2014-2020

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira online završnu konferenciju programa Europa za građane 2014 – 2020 dana 30. ožujka 2021. s početkom u 10h, kojom se obilježava završetak Programa i djelovanje Ureda kao kontakt točke Programa u Hrvatskoj u programskom razdoblju od 2014. do 2020. godine. Konferencija će obuhvatiti predstavljanje glavnih postignuća Programa u Hrvatskoj, promociju uspješnih korisnika putem kratkog promotivnog filma te najavu budućeg programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti u okviru kojega će se u novom programskom razdoblju 2021. – 2027. odvijati aktivnosti dosadašnjeg Programa Europa za građane.

U sklopu konferencije održat će se i  istoimena panel rasprava Aktivni Građani – temeljna vrijednost Europske unije, koja će pružiti opći pregled današnjeg prostora za građansko djelovanje u EU-u, civilno društvo te povesti rasprava o tome da li je potrebno očuvati ili ponovno utvrditi vrijednosti Europske Unije?

Program konferencije možete pronaći ovdje.

Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje putem prijavnice koju je potrebno ispuniti najkasnije do 29. ožujka 2021. Samo prijavljeni sudionici dobit će obavijest na e-mail s poveznicom za pristup konferenciji (dan prije održavanja konferencije).